Thursday, November 30, 2006

 

Aussie English (no worries mate)

De bus 303 brengt mij iedere weekdag naar de wijk Darlinghurst. Dit is een bijzonder kleurrijk stadsdeel mede dankzij de grote gay- en lesbian gemeenschap die hier een stekje heeft. Wat heb ik daar te zoeken vraag u zich terecht af ... wel ik zal het maar rechtuit zeggen : ik volg hier een cursus Aussie English (of wat had u gedacht).

Een zeer internationaal gezelschap is in Sydney neergestreken per jetplane om hun Engels wat op te poetsen. Zo is er de bijzonder vrolijke macho Julio uit Spanje, de Braziliaanse schone Marilia, de Columbiaanse modeontwerpster Vanessa, de aan Choki-biscuits verslaafde Swiss-Italian Luca, Paula de Chileense triatlete, Christelle Swiss-French, Alex Russian-German, Jerzi de Tsjech, Shin Ye en Tang de Koreaanse girls, Shinzu de Japanner en Chris de Chinees ...


De Aziaten veranderen hun naam vaak in een Westerse naam zoals Chris de Chinees omdat hun echt naam niet zo gemakkelijk uit te spreken is voor een niet Chinees. Mijn Koreaanse naam is trouwens Tom Badda Bing.

Deze culturenmix smaakt goed ! Zo kan je de Japanner vragen waar je de beste sushi van Sydney kan krijgen en of hij al Fugu (vissoort die bijzonder dodelijk is indien niet klaargemaakt volgens de regels van de kunst) gegeten heeft. Fugu is volgens Shinzu heerlijk maar zeer duur.

Als we over een bepaald onderwerp filosoferen in de klas, kan de leraar zo de halve wereldbevolking afgaan om te vragen hoe daarover in hun cultuur wordt nagedacht. Landen worden bij kennismaking wel herleidt tot clichés. In het geval van België chocolade en bier. Of ze weten niets over België, zo heb ik Chris de Chinees het volgende wijsgemaakt : "Belgium is a small Island in the Indian ocean".

Alles ok op het eiland ?


Tijdens de eerste lesweek stonden de Blue Mountains (=natuurgebied aan de rand van Sydney) in lichterlaaie. Vorige woensdag was dat zo erg dat de rook van de brand boven Sydney een wolkendek vormde, net alsof het een bewolkte dag was.

Zo'n bushfire is desastreus voor de Koala. Het dier is namelijk licht ontvlambaar, niet op amoureus gebied ... maar the real thing. Op het menu van de koala staan voornamelijk eucalyptusbladeren en daar zit behoorlijk veel olie in. Dus wat gebeurt er met een koala tijdens zo'n brand :"They simply explode". Of zoals ze hier zeggen :"Kaola goes KaBoem."

Comments:
Hallo Tom,
Zo te zien gaat het je goed daar.
De groetjes van heel de familie;
Nonkel Eddie
 
[url=http://louboutinshop.co.uk]christian louboutin outlet[/url] The Mayo Clinic also reports that the FDA recommends women who are pregnant or breast-feeding should avoid stevia until further research.. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose jakke[/url] Nfcukkzpp [url=http://canadagoosesweden.com]canada goose[/url]
yjnhar 454490 [url=http://www.canadagoosestorontofactory.ca]canada goose coat sale[/url] 059888 http://www.officialcanadagooseparkas.ca
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?