Wednesday, November 22, 2006

 

Hot spring

Internethotspots schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Warmwaterhotspots daarentegen zijn niet zo alledaags, vandaar ook de vele touringcars op de parking van de hot spring die ik bezocht in Thailand.


Op de weg naar de warmwaterbron sprak ik met de Thaïse chauffeur -van begin 20- over de verschillen tussen België en Thailand. Hij vroeg me of we bij ons ook zoveel bananenbomen hadden. Toen ik zei dat de temperatuur bij ons in de winter onder nul gaat, zei hij dat hij dat niet zou overleven. Vijftien graden vond hij al te weinig. Ze leren hier in school trouwens drie alfabetten het Thais, Chinees en westers alfabet.

De hot spring was niet zo groot twee geisers en een kunstmatig riviertje waar je in kon pootjebaden. Wat 'very hot' was bij de bezoekers was het koken van een eitje in het warme water.


Een beetje verderop in de bergen, kan je op olifanten rijden in de jungle. Het verjaardagscadeau van ons Kim komt trouwens uit deze regio (het is geen baby-olifant).

De hot spring bevindt zich dichtbij de legendarische 'Gouden Driehoek'. De naam heeft in feite twee betekenissen. Het is het gebied, waar drie landen samenkomen (Thailand, Laos en Birma). Het is ook de regio, waar opium werd (wordt?) verbouwd, wat de nodige bling bling opleverde.

De legendarische drugslord Khun Sa een van de hoofdfiguren in de opiumhandel heeft zich in 1996 overgegeven onder Amerikaanse druk. Hij is nu drugslord op pensioen en leeft ergens in Rangoon (=Birma) in een villa met zwembad.


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?