Wednesday, December 06, 2006

 

Botany bay

Jirzy de Tsjech en Hermanski de Belg zijn in de voetsporen van Captain Cook getreden. Net als Cook hebben we namelijk Botany bay verkend. Cook deed dit in 1770 en hij schreef in zijn logboek dat deze natuurlijke haven een uitstekende plaats was voor een nederzetting.

In 2006 is Botany Bay het eerste stukje Australië waar de meeste toeristen de grond kussen want de Internationale luchthaven Kingsford Smith is hier gevestigd.

De tocht naar Botany Bay vertrok in Maroubra beach. Het strand was op zondagvoormiddag volgelopen met redderkes in spé. De redders van de Surf's up stranden in Sydney werken namelijk op vrijwillige basis en om de lifeguard-aanvoer te verzekeren, moedigen ze jonge gastjes aan om zondags redderke te spelen.


In vol ornaat met roodgele badmuts en de naam van het strand op hun derrière geprint, strijden de verschillende beaches tegen elkaar in de volgende disciplines : zwemmen rond een boei, surfboardraces, zeekajakraces en de macho uithangen.

Met de redderkes achter ons ploeterend in de branding vertrokken wij op onze heroïsche tocht naar Cookland. Over kliffen en dichtbegroeide wandelpaden zochten wij ons een weg ... ondertussen kogels ontwijkend van een nabijgelegen schiet-eens-een-kleiduif-uit-de-lucht-vlakbij-een-wandelpad.



Een containerschip dat de gemeente Mol gestuurd had om mij te bevoorraden, hield ons tijdens de wandeling gezelschap.


Vervolgens moesten we uit onze doppen kijken bij het kruisen van een golfterrein. Niet voor de voorbijzoevende golfballen zoals je zou denken, maar voor de elektrische golfkarretjes die langs alle kanten opdoken.


We hadden wel een ideaal zicht op de golfspelers in actie. Zo passeerden we twee Aussie ladies die zeiden :"Stop for a moment guys, is that a golfclub in your pocket ... or are you just happy to see us", nee ze zeiden, "cause nobody wants to get killed by a golfball".

En wie ben ik om ze ongelijk te geven. Want de eerstvolgende swing van de lady liet de golfbal naar een andere baan vliegen, waar ze waarschijnlijk een nietsvermoedend konijntje buiten westen sloeg ... Golf is a cruel game (if you are a rabbit).

In Botany Bay aangekomen ... zagen we het containerschip van Mol-Millegem de gigantisch baai indraaien.


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?