Friday, December 22, 2006

 

North shore vs South shore

Hermanski heeft één maand van zijn leven in Sydney doorgebracht en hij gaat er nog een maandje bovenop doen. Van Kensington (Zuid-Sydney) verhuis ik naar de andere kant van de Harbour Bridge naar de wijk Mosman op de North shore.

Tijdens mijn trip naar Palm Beach heeft dit landschap mij betoverd. Het doet mij hier een beetje denken aan de Côte d'Azur ergens tussen Nice en Monaco, waar de very rich and famous vanuit hun optrekjes zicht hebben op hun voor anker liggende jachten in het azuurblauwe water.



Mijn straat in Mosman, Awaba street (spreek uit Awobba) ligt als een zadel over de heuvelrug, (rechts op de bovenstaande foto zie je Awaba street liggen) één deel van de straat ligt aan de kant met zicht op de baai en het andere deel van de straat heeft zeezicht op wandelafstand. In dit deel woon ik dus. Met iets minder glimmer maar wel een beetje glamour want de vrouw in mijn homestay is een fashion designer, ze heeft twee zonen Max(15) en Zak(18) .






Er wonen hier nog twee andere studenten : Dima uit Rusland en Erina uit Japan. Dima woont in Siberië, waar de winter momenteel warmer is dan normaal : 18 in plaats van 40 graden onder nul (dat scheelt toch een paar bontmantels). Dima komt hier één maand Engels studeren. Hij werkt in Siberië als ingenieur en zijn specialisatie is glasvlezelkabels. Hij heeft echter een klein probleem, er bestaan geen Russische handleidingen voor glasvezelkabels. Nu weet ik niet of één maand Engels hem veel wijzer gaat maken op het gebied van glasvezeltechnologiejargon.

De andere studente die hier verblijft is Erina uit Japan. Erina woont in Sapporo op het eiland Hokaido, in het noorden van Japan. Ze werkt halftijds in een Japans restaurant : 'the Sushi-Train' genaamd. Het is zo'n restaurant waar de sushi-waggonnetjes tegen hoge snelheid aan uw neus voorbijzoeven. Catch de sushi ... Ze brengt hier iedere avond Japanse gerechten mee, mijn nieuwste ontdekking zijn Shu-cream gebakjes.

Op 5 minuten van mijn homestay ligt Balmoral beach, gewoon uzelf laten uitbollen op Awaba street (stijgings- en dalingspercentage 20%) en je bent er. Volgens designer Valerie Tolosa is Balmoral beach the best kept secret of Sydney. Ik heb gisteren nog in het zoute water van dit geheim rondgezwommen.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?