Friday, December 29, 2006

 

Summer summer ... summertime !

Hermanski moet zeggen dat hij jaloers is op Zak en Max, opgroeien in een stad als Sydney dat is redelijk fantastisch. Na een dagje op de schoolbanken de bus opspringen en vervolgens met surfboard onder de arm richting het strand. Keuze genoeg : het wereldberoemde Bondi beach (spreek uit Bond-eye), Maroubra, Freshwater, Manly, Curl Curl, Dee Why, Avalon, Whale beach, Coogee ... voor ieder wat wils (zo is Whale beach een ideale lokatie voor de weight watchers club, terwijl de hippe jeugd dan weer kiest voor Bondi of Coogee spreek uit Koetsjie) Coogee is mijn favoriet omdat het zo lekker klinkt ! I'm going to Coogee ... bro !

Australiërs zijn een volk van sport, barbecue en strandleven ... Liefst alledrie gecombineerd, zo is er op praktisch ieder strand een barbecue area volledig uitgerust met elektrische barbecues en eethutjes. Australië dat is ook het land van de sportfanaten. Overal op de stranden zie je ze in actie ... al surfend, cricket spelend, kitesurfend, beachvolleyballend (snapshot : profbeachvolleyballer op Manly Beach).

Mijn school heeft op dit fotogenieke strand (Bronte Beach) een barbecue georganiseerd. Kwestie van ons een beetje in de Australische cultuur in te leven. No worries mate ... Aan de rand van de stranden zijn er ook altijd gezellige bistro's met open ramen waar je rustig een biertje kan drinken (ook een lokale sport) ondertussen de passerende homo sapiens aangapend.


Zoals bovenstaande surfboy en onderstaande Miss Australië ...

Voordat u gaat wegdromen bij al deze zomerse beelden ... wil ik u toch weer met beide benen in de realiteit brengen. Er is weer een jaartje voorbij. Hermanski gaat 2006 iets sneller uitwuiven, want de klok loopt hier in Sydney 10 uur voor op Europa. Tijd is dus relatief, dit heeft zo zijn voordelen. De feestneuzen onder jullie kunnen dus de champagne twee maal laten knallen, één keer voor het Australische nieuwjaar om 14 uur en één keer voor het Europese ...


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?