Saturday, April 07, 2007

 

Dos Santos !

On an Island in the sun we can go and have some fun ... (hip hip) Hermanski neemt u mee op een dagtrip naar Rottnest Island, in gezelschap van de Portugese Celia Dos Santos.


Aboriginals noemden het eiland 'Wadjemup' (= 'place across the water' op 18 km van Fremantle). Zijn huidige naam dankt het eiland aan de Hollandse ontdekkingsreiziger -What's in a name- Willem de Vlamingh. Omdat volgens de legende ome Willem, de quokka's (= soort van buideldieren die op het eiland rondhuppelen), aanzag voor corpulente ratten, voorzag hij het eiland van de bijzonder poëtische naam 'Rattennest'. Rottnest was achtereenvolgens een Aboriginals strafkamp, een zoute-chips-winningsgebied en een militair kamp in WO II.

Naar een zonnig eiland gestuurd worden dat klinkt niet echt als een straf ... Alhoewel, het was loeiheet (35º plus) en Hermanski was zijn zwembroek vergeten. Emergency !


Het enige andere tijdverdrijf op Rottnest is het eiland rondfietsen. Maar het gebrek aan schaduw en de verplichte valhelmdracht (op een vrijwel autoloos eiland) deed ons voor een derde optie kiezen : Skinny dipping (NOT). Als smakelijke troost dan maar het 'hungry heart' tevreden gesteld met fast food en smoothies terwijl we de passerende fietsende medemens van tekstballonnetjes voorzagen.


Waarom fietsers aanstaren ? Wel, Celia is grafisch ontwerpster in Italië voor valhelmproducent Met. En er fietsten zowaar enkele van haar creaties voorbij. Daarna was het tijd voor Hermanski's favoriete hobby (vuurwerk afschieten NOT ;-) het maken van spring-eens-een gat-in-de-lucht foto's.


Celia is weliswaar een Portugese, maar ze woont en werkt in Italië wat haar Engels een sexy Italiaans accent geeft.

Op de terugweg naar de ferry stond er ons nog een leuke verrassing te wachten ... namelijk een Schots huwelijk. Geen paniek ... Hermanski is niet in de huwelijksferry gestapt, het was vermoedelijk een Schots-Australisch koppel. Hij liep in kilt en zij in galajurk het strand van Rottnest Island op met in hun kielzog nog meer Schots gerokte heren en dames in galajurk. Een Schots huwelijk op een eiland in de Indische Oceaan ... moet kunnen.


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?