Sunday, April 29, 2007

 

Korean bodega !

Captain we are surrounded by Koreans ! No worries Hermanski, this must be a Korean restaurant, the only thing you have to worry about is 'spicey food'. Hermanski had beter naar captain Kirk geluisterd want hij stond in 'vuur en vlam' na het degusteren van een Koreaanse schotel met de intrigerende benaming 'bibimbap'. Disgenoten in het restaurant waren : team Korea met Stan, Daniel, Sung, Jerry en Grace en team Japan met Yuko en Keiko. Enkel Sung, Yuko en Keiko gebruiken hun originele naam, de anderen gebruiken allemaal een artiestennaam of alias ... zo u wil. De reden voor deze naamsverandering is hun voor westerlingen moeilijk uitspreekbare geboortenaam.

Al verdenk ik de Aziaten er stiekem van dat ze de moeilijk-uitspreekbare-naam-verklaring als excuus gebruiken om zichzelf, tijdens hun verblijf in Australië, een meer glamoureuze benaming toe te eigenen. Want laten we wel wezen in het echte leven kunnen alleen supersterren zoals Hermanski zich een artiestennaam veroorloven.

Je eigen naam kunnen kiezen is dan ook een once-in-a-lifetime-opportunity ! Sommige Koreanen grijpen deze kans dan ook met beide handen. Zo heeft Hermanski al met Michael Jackson in de klas gezeten (roepnaam Jackson) evenzo heb ik kennisgemaakt met Alexis uit Dynasty en prinses Grace uit Seoul. Maar 1 alias spant de kroon, een Vietnamees meisje laat zich Coconut noemen (haar naam betekent nl. kokosnoot in het Vietnamees). Hermanski's nieuwste pick-up line is dan ook : "Did you just fall out of a coconut tree or do I know you from somewhere ?"

Generaliseren :"Mag da ?" Nee, da mag nie, maar Hermanski gaat het toch doen. Een gemiddelde Koreaanse man is in trek bij kapitaalkrachtige Japanse vrouwen, moet 2 jaar op legerdienst gaan, houdt van gadgets, gaat op vakantie naar Jeju-eiland en is negen maanden jonger dan je zou denken. Want in Korea beginnen ze te tellen bij de conceptie dus westerse leeftijd + negen maanden.


Aziaten houden van karaoke, de Zuid-Koreanen vormen geen uitzondering op die regel. Hermanski heeft zelf deelgenomen aan zo'n karaoke-avond in een internationaal gezelschap. (de landen Zuid-Korea, Brazilië, België, Zwitserland, Spanje, China, Portugal en Japan hadden hun zangtalent naar Perth gestuurd)

De Koreanen gaven een visueel (die danspaskes) en vocaal spektakel weg op de tonen van de Koreaanse rapgroep DJ Doc. De Brazilanen begonnen bij gebrek aan Braziliaanse nummers in de karaokemachine zelf Braziliaanse nummers te zingen ... het ritme zit hen duidelijk in het bloed. Hermanski heeft tot zijn eigen verbazing ook een nummerke gezongen ... het was laat en er stond gelukkig ongelooflijk veel galm op de micro.


Wat ik vooral bewonder in de Koreanen is de vriendelijkheid en oprechtheid waarmee ze in het leven staan. Zo had Stan tijdens een uitstapje met een huurauto een snelheidsbekeuring opgelopen. Toen de agenten vroegen waarom hij te snel reed, antwoordde Stan bijzonder eerlijk en oprecht :"Because officer ... My car is too fast !" ;-)

Comments:
Hallo Tom,
Zoooo lang al niets meer gehoord van je nonkeltje Eddie. Mijne pc was totaal van de kaart. Ik heb hem binnen moeten brengen bij autosoft(alsook hulp van den Björn) en nu is hij weer up to date. Nogmaals een gelukkige verjaardag en tot wederhoren en het gaat je goed daar.
Nb: Als ik nog eens een probleempje heb met mijn pc kan je dan effe heen en weer vliegen?
Nonkel Eddie
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?