Thursday, April 19, 2007

 

Mc Tchaikovsky

Hermanski heeft een uitnodiging voor een bezoek aan het carnaval van Rio de Janeiro op zak. Geef maar toe u bent jaloers ... De bijzonder joviale Braziliaan Diogo is namelijk mijn huisgenoot. Mister samba is naast onverbeterlijke womanizer ook nog eens surfer en yoga-leraar-na-zijn-uren. Overal waar Diogo gaat 'magic happens'. Stuur hem op een bus of trein en je kan er Zimbabwe op zeggen dat hij na de rit het telefoonnummer van een bombshell babe heeft weten te versieren. Op stap gaan met Diogo is dan ook altijd een belevenis ...



Zijn favoriete zinnetje is :"I can't 'believable' what happened to me today". Zo had Diogo op de vlucht Sydney-Perth kennisgemaakt met cellist Jon van het filharmonisch orkest van Perth. Mister Magic had zowaar drie vrijkaarten voor een klassiek concert kunnen versieren, prijs voor een ticket 70 dollar per stuk.

Het West Australian Symphony Orchestra (Waso) speelde voor de gelegenheid nummers van Mc Tchaikovsky en DJ Rachmaninov. Hermanski is fan van Mc Tchaikovsky ook al heeft hij maar 1 CD van de componist. Het toeval wilde dat het filharmonisch orkest net deze CD naspeelde. (het 'violin concerto')



Live een symfonisch orkest in actie zien is een streling voor de zintuigen. Het simultaan op en neer dansen van de strijkstokken geeft het geheel een zekere dynamiek. Sommige mensen moeten niet veel moeite doen om de aandacht te trekken. Zo was er een violist met afrokapsel en ziekenkasbrilletje à la Stijn Meuris, die een prettige afwisseling vormde tussen zijn afgestofte collega's violisten.

Na het concert nodigde Jon de cellist (zonder H) ons uit voor een drankske in de bar van een nabijgelegen 5 sterrenhotel. En daar zat zowaar mister afrokapsel (als extra gimmick had hij een volwassen kam in zijn afro steken). De violist had in Maleysië het levenslicht gezien en zijn hobby was voetbaltruukskes-à-la-Ronaldhino nadoen. Hij startte met viool spelen op driejarige leeftijd, want zijn moeder is vioollerares. Volgens mij was hij liever profvoetballer geworden. (wie niet)

Zijn bijzonder bevallige zus was eveneens violiste in het orkest en zusterlief sprak bovendien Nederlands ! Ze had namelijk 2 jaar samengewoond met een Keesbolletje uit Enschede. In België had ze enkel en alleen in Gent rondgelopen. Als klap op de vuurpijl vertelde de Australische vrouw die langs de violiste zat dat ze met een Leuvenaar getrouwd was. Waarna Disney's "It's a small world after all" door Hermanski's trommelvliezen knalde.


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?